perjantai 20. toukokuuta 2011

Pizza terveyden elintarvikkeiden


WASHINGTON (Reuters) - Se roskaruoan narkkari villeimmätkin unelma - pizzaa luontaistuotekaupoista.

University of Maryland elintarvikkeiden kemistit sanottiin, että he olivat löytäneet keinoja tehostaa antioksidanttipitoisuus kokonaisina jyvinä vehnä pizza taikina leipomalla se enää korkeita lämpötiloja ja antaa taikinan paljon aikaa nousta.

Antioksidantit ovat aineita, jotka suojaavat soluja aiheuttamien vahinkojen epävakaa molekyylejä tunnetaan vapaita radikaaleja. Jotkut asiantuntijat uskovat antioksidantit voivat alentaa syöpäriskiä, ​​sydänsairauksien ja muiden terveyshaittojen ilmenemistä.

Liangli Lucy Yu, elintarvikekemia professori, sanoi tulokset johtuivat laajempaa tutkimusta tapoja parantaa terveyttä edistäviä ominaisuuksia vehnäpohjaiset elintarvikkeita.

"Syy siihen, että päätimme pizza on vain koska se on hyvin suosittu elintarvike, ei vain Yhdysvalloissa vaan kaikkialla maailmassa", tutkija Jeffrey Moore lisäsi.

"Joten ajattelimme, jos voisimme löytää keinoja parantaa (sen antioksidantti) ominaisuuksia, Näin tällaisen tuotteen voisi olla suurempi vaikutus kansanterveyteen", Moore lisäsi.

Mutta Moore oli siivu neuvontaa pizza harrastajille, jotka ehkä haluavat kattaa kuori Moundsin rasva täytettä kuten lisäjuustolla, pepperoni, makkara ja jauheliha.

"Jos lisäät takaisin kaikki nämä muut asiat, jotka ovat mahdollisia kielteisiä vaikutuksia terveyteen, niin olet tyhjäksi mitään, että lisäät osalta (terveys) arvo", Moore sanoi.

Tutkimus tarjoillaan kokouksessa American Chemical Society Chicagossa, mekka syvään lautasen, paksu-kuori pizza.

Tutkijat kokeilivat leivonnassa lämpötila, paistoaika ja käymisen aikaa - aikaa pizza taikina annetaan nousta.
Kuumempi uuni

Antioksidantit nousi Suomen jopa 60 prosenttia paistoaika on pitkä ja jopa 82 prosenttia korkeammat leivonnassa lämpötiloja, riippuen vehnäjauhoja ja antioksidantti käytetty testi, he sanoivat. Tarkat mekanismit ovat epäselviä, he sanoivat.

Paistoaika ja lämpötila voi nousta yhdessä polttamatta pizza, kun olet valmis huolellisesti, tutkijat sanoivat. He käyttivät uunin lämpötila 400-550 astetta Fahrenheit (204-287 astetta), ja paistoaika 7-14 minuuttia.

He katsoivat käyminen aikoina jopa kaksi kokonaista päivää, ja totesi, että pidempään joissakin tapauksissa kaksinkertainen taikina on antioksidantti tasoja. Tämä todennäköisesti johtui kemiallisia reaktioita hiivat ja taikina oli enemmän aikaa vapauttaa antioksidantti komponentteja, Moore sanoi.

Yhteinen käyminen on noin 18 tuntia, Moore sanoi.

Tutkimuksessa käytettiin vain täysjyväleipää taikina. Useimmat antioksidantteja vehnä ovat leseet ja endospermi osia, jotka poistetaan yleensä puhdistetut jauhot, Moore sanoi. Näin ollen pidempi ja kuumempi leivontaan ja pitkällä käyminen todennäköisesti olisi yhtä tehokas tekemään terveellisemmän pizza puhdistetut jauhot, hän sanoi.

Tutkimuksen rahoittivat Yhdysvaltain maatalousministeriön ja viljan järjestöjä, mutta ei pizza teollisuudelle.

Speed dating is liefde op het spoor