keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Kipulääkkeet sidottu riski erektiohäiriön


Riippumatta syystä niiden ottamisen kipulääkkeitä luokiteltu steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) ilmeisesti lisää todennäköisyyttä, että keski-ikäisten ja ikääntyvien miesten kehittää Erektiohäiriöistä mukaan uusi raportti.

Tulehduskipulääkkeet kuuluu useita laajasti käytetty huumeiden, kuten ibuprofeeni tai naprokseeni.

Yrittäessään selvittää, onko tietyn lääkkeen aiheuttaa erektiohäiriöitä, on vaikea selvittää vaikutukset lääkkeen niistä, joilla sairaus, johon lääke otetaan, tohtori R. Shiri ja kollegat merkille lehdessä urologian.

Aiemmat raportit ovat yhdistäneet niveltulehdus on erektiohäiriö, mutta onko tulehduskipulääkkeitä, joita usein käytetään hoitoon niveltulehdus, aiheutti erektiohäiriö on epäselvä.

"Tietääksemme ei ole aikaisempia tutkimuksia esiintyvyydestä erektiohäiriöiden suhteessa NSAID käyttöä, eli tutkimuksia tulehduskipulääkkeiden käyttöön kirjataan ennen esiintymistä erektiohäiriöiden" Shiri tiimi, alkaen Tampereen yliopisto Suomessa, toteaa ulos.

Niiden tutkimukseen osallistui 1126 miestä, 50-70-vuotiaita, joilla ei ole erektiohäiriöitä vuonna 1994, kun he suorittivat kyselylomakkeen, joka sisälsi muun muassa kysymyksiä erektiota ja lääkitys käyttö. Kysely sitten aloittaa uudelleen viisi vuotta myöhemmin.

Tutkijat havaitsivat, että erektiohäiriö oli 93 tapausta 1000 henkilöä kohti vuodessa keskuudessa tulehduskipulääkkeitä käyttävillä verrattuna vain 35 tapausta keskuudessa nonusers.

Niveltulehdus oli yleisin syy tulehduskipulääkkeiden käyttö, ja miesten kanssa niveltulehdus vastaaviin korkoihin ja erektio-häiriö oli 97 ja 52 / 1000 henkilövuotta.

Jostain syystä ne on otettu, tulehduskipulääkkeitä noin kaksinkertaistuivat riski erektiohäiriön verrattuna ei-käytössä. Läsnäolo niveltulehdus ilman NSAID käyttö lisäsi riskiä erektio vaikeuksissa vain 30 prosenttia, tutkijat selittävät, ja ne näin ollen, että tulehduskipulääkkeet ovat pitkälti syyllisiä yhteys niveltulehdus ja erektiohäiriö.

LÄHDE: lehti urologian, toukokuu 2006.